ARDAHAN / GÖLE - Şehit Er İbrahim Öztürk İlkokulu

Mrt

Tüm öğretmenler ve öğrencilerle beraber Türk Dünyası ve Toplulukları haftası çeşitli oyunlar eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakakle Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla okumuzda birçok etkinlik düzenlendi.

18 Mart Çanakkale zaferi aziz milletimizin istiklal uğrunda gösterdiği inanç ve kararlılığın destanıdır. Başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ' dedirten ve bu şanli destanı tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle okulumuzda Sivil Savunma programı hazırlandı. Programdan önce öğrencilerimize afet eğitimine yardımcı olması amacıyla deprem tatbikatı yaptırıldı.

Hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, özlü sözler, şiirler ve Ülkemizde kullanılmakta olan İkaz ve Alarm işaretlerinin ne anlama geldiği belirtilerek program son buldu. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Unutmayalım: Savaşta ve barışta yangın, sel, deprem ve benzeri doğal afetlerden kendinizi ve ailenizi nasıl koruyacağınızı Sivil Savunma öğretir.

Ock

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamındaki okul gazetemizi öğrencilerimizle birlikte hazırladık. Bütün öğrencilerimizinde incelemesini sağladık. Şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andık. Özgürlüğümüz ve demokrasimiz için mücadele eden insanlarımızın varlığını genç nesillere yeniden anlattık ve aktardık.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda 'anahtar kelimelerden hikaye oluşturma' yarışması düzenlendi. Yarışmayı ilkokul 3/A sınıfı öğrencilerimizden Elif Su GÜVEN, ortaokul öğrencilerimizden Emre KAYA kazanmıştır. Ögrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Tutum yatırım ve Türk malları haftası kapsamında okulumuzda velilerimizin de katılımıyla program düzenlendi. Ögrencilerimizin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma gibi davranışları kazanmaları için çeşitli etkinlikler yapildi. Emeği geçen herkese ve bize destek olan velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince: Uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan "En İyi Narkotik Polisi Anne" isimli proje adı altında, Göle İlçe J.K.lığı/ Merkez J.Krk.K.lığı sorumluluk bölgesi okulumuzda öğrenim gören öğrenci velileri ve öğretmenlere uyuşturucu madde ve zararları ile UYUMA uygulaması hakkında bilgilendirme semineri icra etmişlerdir.

Kas

'Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır...'  24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Kas

Aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Programımız yürüyüş ile başladı ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle devam etti. Velilerimize de programımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Çeşitli yarışmalarla öğrencilerimiz doyasıya eğlendi.

Mrt

Okulumuzda İngilizce öğretmenimiz Hakan BIYIKLI koordinatörlüğünde "Orman Haftası Kutlama Programı" düzenlendi. Program kapsamında resim ve şiir yarışması düzenlendi.